Lucian Pușcașu(AUR): protestele românilor sunt legitime, se amestecă măsurile bune cu cele fără sens

Românii din toată țara sunt nemulțumiți. Proteste ample au cuprins toată România și se cere reducerea restricțiilor și măsurilor luate de guvernul României. Alianța pentru Unirea Românilor a fost în centrul acestor proteste, din partea guvernului venind acuze cu privire la implicarea în organizare. Replica a fost imediată:

„Românii au dreptul să iasă în stradă, este modul în care ei au ales să își manifeste nemulțumurile. Din ceea ce știm noi în 1989 pentru libertate și democrație am ieșit în stradă, iar aceste drepturi nu trebuie suprimate nici în timpul pandemiei și nici pe timp de război.

S-au luat măsuri aberante, cum ar fi închiderea orașelor sau restrângerea programului de lucru al magazinelor. Nu este normal să fie așa, acest lucru va duce la aglomerație.

Guvernul a încercat să plaseze responsabilitatea manifestațiilor pe Alianța pentru Unirea Românilor. Noi nu ne distanțăm de aceste proteste, le considerăm normale, participăm la aceste proteste, însă românii le organizează, nu AUR.

Guvernul trebuie să țină cont de oamenii din stradă, nu trebuie să folosească în mod abuziv forța împotriva lor. Știm că se apelează prea des la provocarea manifestanților, se aplică amenzi. Toate amenzile din pandemie vor fi declarate nule, sunt ilegale, emise pe baza unor ordine ilegale. Nu poți să calci constituția în picioare nici în timp de război” a declarat Lucian Pușcașu, deputat AUR de Suceava.