Lucian Pușcașu despre cazul Ștefan Mandachi: este o victimă a urii politicienilor față de români

În spațiul public au apărut mai multe informații neverificate cu privire la o posibilă petrecere cu aproximativ 200 de persoane în unul din spațiile deținut de către antreprenorul român Ștefan Mandachi. Acesta dispune de o rețea de hoteluri și de restaurante în toată România iar afacerea sa a fost puternic lovitură de condițiile aberante din pandemie. Cu toate acestea Ștefan Mandachi a decis să respecte regulile puse de politicieni împotriva românilor:

Încă de acum 12 luni, am dat o DISPOZIȚIE SPECIALĂ, NENEGOCIABILĂ, ABSOLUTĂ: nu încălcați nicio prevedere legală anti-covid19 și așteptați AVIZUL ȘI SEMNĂTURA AVOCATULUI! Din pricina acestei reguli stricte, echipele mele au refuzat SUTE DE EVENIMENTE. SUTE, fără să stau la negociere cu vreun client. Răspunsul este clasic: în toate saloanelele companiei nu se organizează evenimente! PUNCT” scrie Ștefan Mandachi pe propria pagină de Facebook.

Despre această situație s-a pronunțat și deputatul Alianței pentru Unirea Românilor, Lucian Florin Pușcașu, parlamentarul de Suceava considerând că omul de afaceri reprezintă doar o victimă a urii politicienilor față de români:

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Omul de afaceri din Suceava, și cu care ne mândrim, este o victimă a urii politicienilor față de români. Ei încearcă să ne țină dezbinați, să nu fim uniți, atenți pe teme secundare și tot felul de fumigeni ce sunt lansate în spațiul public în timp ce problemele reale sunt altele.

Nu înțelegem această ură față de antreprenorii români. Nu vedem nici o astfel de acțiune de amploare în marile corporații străine sau în supermarketuri, dar românii sunt permanet vizați. Avem o clasă politică antiromânească.

Mă voi interesa de acest caz astfel încât abuzurile să nu se mai repete. Nu putem trata antreprenorii români ca pe niște infractori. Este nevoie să oprim restricțiile deoarece ele s-au dovedit inutile în toată lumea. În România trăim deja un regim totalitar și acest lucru nu trebuie să fie permis în numele unei pretinse salvări a națiunii.

Antreprenorii români trebuie să fie ajutați iar eu sunt mândru că un tânăr a plecat din Suceava și reușește astăzi să concureze cu mari lanțuri de fast-fooduri venite din afara țării. Trebuie să îi oferim tot ajutorul, nu să folosim împotriva lui presa coruptă cu 50.000.000 de euro ” a declarat Lucian Florin Pușcașu.

Probabil că miza este însă mai mare de atât. Ștefan Mandachi ia poziții constante împotriva eșecului clasei politice și este realizatorul primului metru de autostradă din Moldova. Sigur că vorbim de un gest simbolic, dar el contează și asta i-a supărat pe politicieni și care folosesc instituțiile și presa ca să lovească în cei care au libertatea de a manifesta o poziție contrară.