ROPRES

Lucian Pușcașu (AUR), de Ziua Unirii Principatelor Române: Uniți sub 163 de ani de istorie

Distribuiți acest articol!

Deputatul AUR Lucian Pușcașu a participat la evenimentele dedicate Zilei Unirii Principatelor Române de la Iași, alături de patrioți veniți din toate colțurile țării. Conform tradiției, după ce au participat la marșul unionist organizat de partidul AUR, românii au întins hora unirii și au cerut reîntregirea Țării.

Astăzi, 24 ianuarie, ne aflăm la Iași pentru a sărbătorii Mica Unire! Mesajul românilor care au dansat Hora Unirii este unul clar: facem o Românie Mare. Ne-am regăsim de fiecare dată mulți, uniți, puternici și gata să urmăm exemplul românilor de acum 163 de ani. Când românii dau mână cu mână, nu există forţă care să îi împiedice să îşi îndeplinească visurile. Astăzi, la 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, se cuvine să cinstim voința populară care a făcut posibil acest important pas în devenirea statului național unitar român și să îi onorăm pe cei care, prin curajul și viziunea lor, au înfăptuit dorința poporului”, a declarat deputatul AUR Lucian Pușcașu.

Amintim că astăzi se împlinesc 163 de ani de la Unirea celor două Principate Române din anul 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Unirea Principatelor Române, cunoscută și ca Mica Unire, a reprezentat o primă etapă importantă în procesul de înfăptuire a statului național unitar român. La 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Moldovei, iar la 24 ianuarie domnitor al Ţării Româneşti, act politic care a condus la realizarea Unirii celor două principate.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...