ROPRES

Lucian Feodorov (AUR): Sute de despăgubiți a casei de brokeraj HARIVEST S.A. sunt sfidați de autoritățile române

Distribuiți acest articol!

Deputatul AUR, Lucian Feodorov atrage atenția asupra situației extrem de grea în care se află sute de români păgubiți de casa de brokeraj HARINVEST S.A. din Râmnicu – Vâlcea. Paguba totala estimată este de peste 5 milioane de euro.

La finalul anului 2013 investitorii de pe piața de capital, care au avut o relație de colaborare cu HARINVEST S.A., firmă care presta servicii de brokeraj, au avut șocul de a afla că acțiunile de pe piața de capital au dispărut peste noapte. În decusul celor 6 ani de cercetare penală s-a ajuns la etapa înaintării rechizitoriului de către procurorul de caz și, în 2019 abia, a ajuns dosarul la judecătorul de cameră preliminară la Tribunalul Vâlcea.

Într-un carusel format din HARINVEST S.A. – A.S.F. – B.C.R. – Broker Cluj – Depozitul Central s-a ajuns la cea mai mare fraudă din istoria Bursei de Valori București. Din păcate din sutele de păgubiți o parte au murit în decursul celor 8 ani de când a fost demascată frauda și numai o parte din aceştia în limita sumei de 20.000 de Euro au fost depăgubiți, în timp ce aceia care investiseră peste acest prag sunt în continuare în situația de părți vătămate.

În mod complet surprinzător, au fost trimiși în judecată doar un broker și o contabilă, iar acționarii HARINVEST S.A. au fost chemați în calitate de martori.

“Păgubiții HARINVEST S.A. deși nu au creditat această societate comercială au fost puși în situația de a fi transformați în creditori ai firmei falimentate în condițiile în care în realitate aceștia își depozitaseră doar acțiunile și banii prin intermediul serviciilor presatate de această casă de brokeraj. La momentul verificării portofoliilor de acționari la Depozitul Central al Bursei de Valori București s-a procedat la mutarea acțiunilor către HARINVEST S.A. fără încuviințarea acționarilor. Prin intermediul prerogativelor pe care mi le conferă funcția de demnitar de stat doresc să atrag atenția autorităților competente că sunt obligate să-și îndeplinească atribuțiile şi sarcinile ce le revin cât mai urgent în vederea soluționării acestei situații extrem de grave în care investitorii păgubiți sunt efectiv batjocoriți și sfidați”, mai declară deputatul AUR


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...