Lucian Feodorov: AUR cere demisia ministrului Cătălin Drulă. Transportul feroviar este la pământ

Se întâmplă în România, țara în care niciun Guvern nu a investit în transportul feroviar. Săptămâna aceasta cel puțin două trenuri dinspre Mangalia au rămas blocate în câmp timp de 8-9 ore, călătorii, între care mulți copii, fiind nevoiți să îndure căldura sufocantă, fără apă și hrană.

În loc să ia măsuri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și-a cerut scuze pentru aceste situații, iar directorul CFR, Ovidiu Vizante, a reacționat iritat când a fost întrebat de jurnaliști de ce nu s-a găsit o soluție pentru cei 30 de copii care au stat opt ore într-unul din aceste trenuri: „Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația. (…) Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren. (…) Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?” a declarat Ovidiu Vizante.

Alianța pentru Unirea Românilor cere demisia lui Cătălin Drulă din funcția de ministru al Transporturilor”, a declarat Lucian Feodorov, deputat AUR. „Infrastructura feroviară din România este într-un punct critic, aproape zilnic auzim de incidente în care sunt implicate trenurile CFR, iar reacția celor responsabili este de sfidare la adresa cetățenilor. Lucrurile nu mai pot continua în acest fel, este nevoie de o schimbare și de oameni responsabili și cu viziune atât în fruntea Ministerului Transporturilor, cât și la conducerea Căilor Ferate Române”.