Lovitură dură de la Bruxelles pentru Florin Cîțu – Mai multă transparență din partea Guvernului privind PNRR

Putem spune că este un al doilea eșec la Guvernului privind Planul de Redresare și Reziliență a României trimis la Bruxelles. După eșuarea lamentabilă a ministrului fondurilor, Florin Cîțu a fost nevoit să participe personal la acest plan prin care România putea obține 80 de miliarde de euro.

Să nu amintim faptul că, Klaus Iohannis a promis în campania electorală peste 80 de miliarde de euro, pentru ca mai apoi să aflăm de 50, iar în final să se facă 30 de miliarde, bani pe care nu este sigur că îi vom primi din cauza politicienilor incapabili.

Investițiile în domeniul sănătății, precum și creșterea calității serviciilor medicale, trebuie să devină reale priorități pentru România, spune Corina Crețu: „Se impune mai multă transparență din partea Guvernului în legătură cu modul în care sunt folosite fondurile europene pentru acest domeniu”.

Ce se mai întâmplă cu Spitalele Regionale de la Craiova, Iași și Cluj-Napoca, care au studiile de fezabilitate realizate de ani buni, amplasamentele aprobate, dar și finanțările necesare? Când se vor lansa licitațiile și când va începe construcția efectivă a acestor spitale astfel încât cetățenii din aceste regiuni să beneficieze cât mai rapid de servicii de sănătate de calitate?
Cum a folosit România măsurile excepționale adoptate de Parlamentul European încă din luna martie anul trecut, care ofereau o flexibilitate crescută în folosirea fondurilor europene din exercițiul financiar 2014-2020, acestea putând fi direcționate prioritar către domeniul sănătății?
Care este stadiul negocierilor Programului Operațional Sănătate pentru perioada 2021-2027 și ce proiecte sunt incluse în acest program? Se confirmă includerea în Planul Național de Redresare și Reziliență a trei spitale noi: la Brașov, Focșani și Sibiu? Dacă da, ce măsuri sunt luate pentru ca realizarea acestora să se încadreze în termenul-limită al PNRR (decembrie 2026)? Cred că cetățenii merită aceste răspunsuri, pentru că reprezintă șanse cu care – foarte realist – România poate că nu se va mai întâlni”, conchide Crețu.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că la toate capitolele au fost reduse sumele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar acesta se încadrează în 29 de miliarde de euro