ROPRES

Locuitorii comunei Brădeni (jud. Sibiu) nu au acces la servicii medicale. Senatorul AUR Gheorghe Cătană sesizează autoritățile

Distribuiți acest articol!

În comuna Brădeni (jud. Sibiu) nu există niciun dispensar, situație cunoscută autorităților de la nivel local, care însă nu au întreprins aproape nimic pentru rezolvarea situației. Oamenii sunt nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pentru a avea acces la servicii medicale, deși dreptul lor este garantat prin Constituție. Senatorul AUR Gheorghe Cătană consideră că această situație este inacceptabilă și a sesizat atât autoritățile locale (Consiliul Județean Sibiu, Primăria Brădeni, Instituţia Prefectului Judeţului), cât și Ministerul Sănătăţii și a cerut să fie luate măsuri.

Senatorul AUR Gheorghe Cătană precizează că situaţia trenează de mai bine de 12 ani și până la această oră nu s-a găsit nicio soluție astfel încât cei 1.500 de locuitori ai comunei Brădeni să poată merge oricând au nevoie la medic.

În 2019, Primăria Brădeni a organizat licitația pentru modernizarea și dotarea dispensarului medical, dar nici acum, după 3 ani, lucrările nu sunt finalizate, deși CJ Sibiu a alocat aproximativ 1 milion lei.

În acest context, Gheorghe Cătană a solicitat autorităților sesizate să precizeze care sunt cauzele pentru care dispensarul încă nu este funcțional, precum și de demersuri vor face pentru remedierea situației.

Românii din mediul rural întâmpină mari dificultăți în a accesa servicii medicale. La nivel național, sunt peste 200 de localități din mediul rural care nu au medic de familie. Potrivit unei declarații a managerului Institutului „Matei Balş” din Capitală, accesul la serviciile de sănătate în sectorul rural a scăzut sub 50%, ceea ce este dramatic.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...