Localnicii din „Orașul Maimuțelor” încearcă să-și recucerească teritoriul după ce populația de macaci a scăpat de sub control

În oraşul Lopburi din Thailanda, miile de macaci care trăiesc în libertate nu mai atrag turiştii absenţi din cauza pandemiei, iar populația lor s-a dublat, forţând autorităţile să reacţioneze, scrie Agerpres, citând AFP. În trei ani, populaţia primatelor a ajuns la 6.000 de exemplare care coabitează cu cei 27.000 de locuitori.

”Locuim într-o cuşcă, iar maimuţele trăiesc afară”, a declarat o localnică nevoită să acopere curtea casei sale cu o structură imensă de plasă. „Excrementele sunt peste tot pe străzi, mirosul este insuportabil, mai ales când plouă”, a adăugat ea.

Câteva standuri mai departe, Taweesak, un alt comerciant, a amplasat tigri şi crocodili de pluş în încercarea de a speria primatele şi în plus foloseşte un baston pentru a le alunga din magazinul său.

Alungate din habitatul lor natural şi stabilite iniţial în zona unui templu din centrul oraşului, acestea au invadat de-a lungul anilor străzile adiacente, apropiindu-se tot mai mult de clădiri şi obligându-i pe comercianţi să-şi coboare definitiv draperiile.

Fostul cinematograf din oraş a devenit chiar cimitirul acestor animale, locul în care depun cadavrele semenilor şi pe care îl apără cu înverşunare.

În trecut, macacii erau tolerați de localnici deoarece atrăgeau și distrau turiștii,

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro