LOCALE 2020. Marius STOIANOVICI – un ziarist pentru CJ: „Cred că sîntem datori, fiecare, să încercăm să schimbăm ceva!”

LOCALE 2020. Marius STOIANOVICI – un ziarist pentru CJ: „Cred că sîntem datori, fiecare, să încercăm să schimbăm ceva!”

Marius-Mihail Stoianovici are 53 ani și avea doar 22 cînd a intrat în presă. Conduce de ani buni, mai exact 22, un mic trust de presă local construit în jurul ziarului Monitorul, format dintr-o  companie de tipărit ziare, o mică agenție de publicitate și o rețea de distribuție abonamente la domiciliu. Toate construite de la zero, prin forțe proprii. Fără asociați, moguli sau sponsori ascunși, meșotist, inginer, absolvent al Universitații Transilvania, absolvent al Școlii Superioare de Jurnalistică din București, master în consiliere educațională și psihologică, doctor în inginerie și management.

Face presă de 30 ani. Ani în care a luptat permanent să schimbe ceva în Brașov și în țara aceasta. A format sute de jurnaliști, nu puțini dintre aceștia ajungînd nume importante în presa locala și centrală.

A scris la Replica, Zig-Zag, Ziua, Mesager, fiind unul dintre cele mai incisive condeie.

 Se numără printre fondatorii cotidianelor Transilvania Expres, Bună Ziua Brașov și Monitorul de Brașov, ziare la care a și scris.  A plecat și a construit  mereu de la zero în momentul în care cineva a încercat să-i pună pumnul în gură. Chiar și atunci cînd, pentru că a refuzat să o concedieze, în calitate de redactor șef al BZB, pe colega sa Raluca Feher, care scrisese cum a făcut primii bani Ioan Nicolae, patronul Prescon, a fost amenintat de acesta că va cumpăra ziarul și că va fi  dat afară. El a și cumpărat ziarul. L-a pus președinte al CA pe Aristotel Căncescu, care l-a concediat în scurt timp. I-a promis acestuia în acel 17 decembrie 1997, în plen, că va face în maximum 6 luni un ziar mult mai bun. În 20 mai 1998, lansa la Brașov Monitorul, iar întrega fostă redacție de la Bună Ziua Brașov, ziarul cumpărat de Nicolae, demisiona în bloc și îl urma în aventura ce durează de 22 de ani.

 » Aflați mai multe detalii…

 » Citește mai multe detalii pe www.60m.ro