Actualitate Economie Externe Magazin OPINII Politică Prima Pagină ROPRES

Liviu Iulian Simion, președintele Patronatului Societăților din Construcții: clasa politică din România are nevoie în primul rând de predictibilitate în domeniul construcțiilor

Distribuiți acest articol!

Nevoia primordială a României este un plan de dezvolate a autostrăzilor, a infrastructurii rutire, ferovire, navale, construcției de spitale, un plan de direcții pentru 20-30 de ani în care, indiferent de factura politică a guvernului, acestea să ducă mai departe ceea ce au făcut predecesorii și s-a agreat să se întâmple la nivel național.

Statul român se implică în domeniul construcțiilor, dar contază foarte mult sectoarele domeniului despre care vorbim. Un exemplu în care statul se implică cel mai puțin este domeniul construcțiilor de locuințe, unde investitorii, care de regulă sunt alții decât firmele de construcții, reprezintă 96 la sută privați și doar patru la sută cei de stat.“, a declarat președintele PSC, Liviu Iulian Simion în cadrul emisiunii.

Patronatul Societăților din Construcții (PSC) este un patronat care face parte din Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC). Această federție este reprezentativă la nivel național, adică în conformitate cu legea română și poate reprezenta sectorul construcțiilor în raport cu Guvernul, Parlamentul si celelalte entități similare.

Ca federație, ea conține cinci partonate, unul dintre cele mai importante, fiind si patronatul fondator, este Patronatul Societății din Construcții iar anul acesta se împlinesc douăzeci de ani de la înființare.

Intreaga emisiune FOCUS cu Olivia Bulbocă, din 24 februarie, o puteți urmări aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...