Actualitate

Liviu Dragnea are dreptul să se înscrie în PSD. Vasile Dîncu: „Partidul are ușa deschisă pentru el, chiar dacă a fost la pușcărie”

Surpriza anului: Dragnea revine în viața politică, dar pleacă din PSD
Distribuiți acest articol!

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu susține că după eliberarea din închisoare a lui Liviu Dragnea are dreptul să se înscrie în PSD, chiar dacă a fost la pușcărie pentru fapte de corupție.

„Din nefericire, şi asta nu este o tradiţie bună, dar aşa s-a întâmplat, este un dat istoric, niciunul dintre preşedinţii partidului, cu excepţia domnului Ion Iliescu, nu au mai avut posibilitatea de a se întoarce după ce au plecat o dată din partid, după ce au avut probleme penale sau au înfiinţat alte partide între timp. Totul este deschis, din punctul meu de vedere, poziţia partidului va fi stabilită în altă situaţie, dar eu zic că în acest moment nici nu este cazul să vorbim despre asta, cred că nici Liviu nu îşi doreşte acest lucru, îşi doreşte să guste din libertate, să îşi refacă sănătatea, familia.

Pe de altă parte, în acest moment, aşa cum s-a arătat în poziţia oficială a purtătorului de cuvânt, statutul partidului nu permite acest lucru, însă eu cred că orice om, după perioada în care este reabilitat şi îşi ispăşeşte inclusiv acea perioadă de interzicere a drepturilor civile, după ce trece şi această perioadă, orice cetăţean are dreptul să se înscrie în partid. El a făcut multe pentru PSD, a fost un preşedinte al partidului, a avut victorii, a avut înfrângeri, deci nu ar fi nevoie să o ia de la zero”, a explicat Vasile Dîncu.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...