Lilian Scripnic, deputat AUR: România trebuie să solicite urgent fonduri Uniunii Europene pentru refugiații din Ucraina care au nevoie de cazare și mâncare

„Adresez Guvernului rugămintea urgentă să ia toate măsurile necesare pentru a procesa rapid fluxurile de refugiați de la punctele de frontieră cât și de a le asigura condiții minimale de cazare și de trai”, a transmis Lilian Scripnic, deputat AUR. Acesta a mai atras atenția că România trebuie să solicite cât mai repede Uniunii Europene fonduri pentru gestionarea problematicii refugiaților ucraineni.

„După șapte zile de război, peste 100.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România. Niciodată în istorie, statul român nu s-a mai confruntat cu un asemenea flux de refugiați care fug din calea bombardamentelor pentru a-și salva viața.

Din 2015, odată cu declanșarea crizei migranților, Uniunea Europeană a pus la punct mecanisme complexe, dublate de resurse financiare consistente pentru gestionarea problematicii migrației din Nordul Africii și din Orientul Mijlociu. Este momentul ca respectivele resurse și cunoștințele acumulate să fie folosite la granița de Est a Uniunii Europene, asaltată de refugiați ucraineni. Uniunea Europeană trebuie să reducă astfel presiunile de pe guvernele naționale.

În acest context, România trebuie să solicite Uniunii Europene fonduri pentru gestionarea problematicii refugiaților ucraineni, iar oficialii de la Bruxelles trebuie să ia cât mai repede decizia de a sprijini statele membre care primesc refugiați”, a atras atenția Lilian Scripnic.

Ucraina are nevoie de sprijinul nostru

„În aceste vremuri zbuciumate, gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă spre Ucraina, spre oamenii nevinovați afectați de război”, a transmis deputatul AUR din Galați.

România are nevoie de sprijinul Uniunii Europene și de implicarea activă a partenerilor din Vest. „România trebuie să se implice activ, împreună cu partenerii din Vest, în găsirea soluțiilor de pace în Ucraina. Puneți-vă în locul ucrainenilor care așteaptă salvarea de la Vest (așa cum au așteptat şi românii după al doilea Război Mondial) şi care trăiesc cu spaima că, după un război devastator, vor fi de partea nedorită a unei noi cortine de fier”, a mai spus Lilian Scripnic.

Deputatul AUR s-a implicat activ în gestionarea fluxului de refugiați

„Văzând cozile impresionante din ultimele zile de la punctele de trecere a frontierei de la Giurgiulești, județul Galați, și Isaccea, județul Tulcea, m-am implicat cu toată energia pentru ca acești oameni nevinovați să fie bine primiți în România și să treacă peste cele mai grele momente din viața lor.

Solidaritatea românilor cu refugiații ucraineni, indiferent de etnia acestora, s-a dovedit și de această dată a fi la fel de puternică ca până acum, în ciuda politicilor asimilaționiste agresive. Românii au dovedit și acum faptul că au capacitatea și deosebita calitate de a face diferența între politica agresivă dusă de instituțiile ucrainene și etnicii ucraineni de rând care sunt în bune relații cu frații noștri de dincolo și dincoace de graniță, neuitând în niciun moment de datoria creștinească de a ne iubi aproapele”, a transmis deputatul AUR Lilian Scripnic.