Lilian Scripnic (AUR): În companiile multinaționale se fură mult mai mult decât la stat?

Deputatul AUR Lilian Scripnic solicită Guvernului să sprijine firmele românești care duc povara taxelor și impozitelor și plătesc taxe împovărătoare pentru a intra în mall-uri și taxe de raft în supermarketuri, în timp ce multinaționalele sunt avantajate din punct de vedere fiscal.

Problema comportamentului moral și juridic al corporațiilor multinaționale este una dintre cele mai acute probleme socio-economice ale secolului în care trăim. Peste tot în lume se discută despre această problemă, nu însă și în România, unde orice multinațională funcționează ca un stat în stat.

De multe ori, susține Scripnic, aceste companii foarte mari nu plătesc impozit cât ar trebui și creează sisteme fictive, astfel încât să-și poată reduce sarcina fiscală. „Lipsa de transparență a modului în care multinaționalele își plătesc impozitele afectează firmele românești, întreprinderile locale, multe dintre ele IMM-uri, care concurează acasă împotriva unor astfel de companii”, se arată în cea mai recentă declarație politică a deputatului AUR.

În acest context, Lilian Scripnic lansează un apel către reprezentații tuturor partidelor din Parlamentul României să facă demersurile necesare pentru ca obligativitatea declarării de către multinaționale a veniturilor și profiturilor obținute în țara noastră să devină realitate. „În același timp, trebuie să generăm legislație și să luăm măsuri concrete de susținere a firmelor românești slăbite economic de pandemie și discriminate în fața multinaționalelor”, a mai spus deputatul.