Ligia Deca anunță că trebuie să investigheze cauzele și să reducă numărul celor care nu se prezintă la examene, la fel cum anunța și predecesorul ei, Sorin Cîmpeanu

Numărul tot mai scăzut de la an la an al elevilor înscriși la examenele naționale, Evaluare Națională sau Bacalaureat, pare să fie în atenția Ministerului Educației doar în pragul examenelor, vara. În prima zi a examenului de BAC 2023, ministra Ligia Deca a spus că “trebuie să investigăm exact cauzele și să reducem numărul celor care nu se prezintă la examenul de bacalaureat” și că “ne-am propus să vedem care sunt cauzele pentru neprezentarea elevilor la Evaluarea Națională 2023”. O declarație similară făcea în urmă cu un an, și ministrul Educației de atunci, Sorin Cîmpeanu, care spunea chiar că va anunța “în câteva zile, situația privind cauzele neînscrierii la examenul de bacalaureat”. La un an distanță, ministerul Educației nu a publicat nici în ziua de azi vreo concluzie pe acest subiect, subiectul fiind îngropat imediat după examene și readus în discuție anul următor, tot în prag de Evaluare Națională sau BAC 2023, notează Edupedu.ro.

Miniștrii Educației anunță an de an că vor investiga cauzele pentru care tot mai mulți elevi nu ajung să dea Evaluarea Națională sau să se înscrie la Bacalaureat, deși au absolvit clasa a VIII-a, respectiv a XII-a. În prima zi a examenului de BAC 2023, Ligia Deca a anunțat că “trebuie să investigăm exact cauzele și să reducem numărul celor care nu se prezintă la examenul de bacalaureat dacă nu au motive obiective”. Ea a precizat că Ministerul și-a propus să verifice și situația privind elevii care nu ajung să susțină Evaluarea Națională.

Trebuie investigat și ne-am propus acest lucru ca, după ce se termină examenele naționale, să vedem exact care este situația pe fiecare unitate de învățământ, care sunt cauzele pentru fiecare copil care au stat la baza neprezentării la Evaluarea Națională”, a spus Ligia Deca, luni, pe 26 iunie.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro.