Liderul PDM, Pavel Filip, propune un guvern de uniune naţională şi alegeri parlamentare anticipate

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a propus, luni, formarea unui guvern al unităţii naţionale în Republica Moldova şi organizarea, în toamna anului viitor, de alegeri parlamentare anticipate.

Pavel Filip

El a declarat, într-o conferinţă de presă, că PDM, care are 11 deputaţi în Parlamentul de la Chişinău, propune un program în patru paşi: elaborarea unui plan anticriză pe termen scurt, instituirea unui guvern al unităţii naţionale agreat de toate partidele autentice din Parlament, curăţarea clasei politice prin izolarea în Parlament a deputaţilor care au migrat de la un partid la altul şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate în toamna anului următor.

„Împreună cu colegii am lucrat la un plan anti-criză şi avem deja câteva propuneri pe care le vom discuta cu celelalte partide parlamentare. Avem deja mai multe idei pentru acest plan şi, din punctul nostru de vedere, priorităţile pe care trebuie să ne concentrăm sunt următoarele: 1. lupa împotriva pandemiei, 2. reformarea justiţiei, 3. relansarea economiei şi 4. realizarea unor alegeri libere corecte şi anticipate parlamentare”, a afirmat Filip, citează Agerpres.

Filip a făcut aceste declaraţii în contextul în care candidata pro-europeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică din Republica Moldova, cu 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de socialistul Igor Dodon.