Liderul de la Kremlin: Vestul nu poate izola şi împiedica dezvoltarea Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat, luni, că este imposibil ca Vestul să izoleze Rusia de restul lumii şi că sancţiunile impuse de ţările occidentale nu împiedică dezvoltarea ţării, relatează Reuters.

De la debutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, Rusia s-a confruntat cu o serie de măsuri restrictive impuse de ţările occidentale, menite să o izoleze de economia globală. „Nu doar restricţiile, ci şi închiderea aproape completă a accesului la produse străine de înaltă tehnologie sunt folosite în mod deliberat, intenţionat împotriva ţării noastre”, a afirmat Vladimir Putin în cadrul unei conferinţe video cu oficiali guvernamentali, conform Reuters.

„Este clar că aceasta este o provocare uriaşă pentru ţara noastră, dar … nu vom renunţa şi nu vom rămâne într-o stare de dezordine sau, aşa cum prezic unii dintre „binevoitorii” noştri, să ne întoarcem cu decenii în urmă. Bineînţeles că nu”, a mai adăugat el. De asemenea, Vladimir Putin a mai menţionat faptul că Rusia va trebui să-şi dezvolte propriile firme de tehnologie. Ministrul rus de finanţe Anton Siluanov a declarat că sprijinul pentru sectorul tehnologic rusesc este o prioritate. Mai mult decât atât, Siluanov a afirmat şi că fiecare rublă sau sprijin oferit de stat ar trebui însoţite de cel puţin trei ruble de investiţii private.