LG lansează o mască de protecție cu ventilatoare și filtre de aer integrate  

Compania promovează noul gadget ca fiind un „purificator de aer la purtător”.

Inedita mască high-tech, numită PuriCare Wearable Air Purifier, are integrate două filtre de aer H13 HEPA, similare cu dispozitivele folosite la aparatele de purificat aerul din locuințe.

De asemenea, în interiorul măștii există două ventilatoare, care sunt reglate automat de un un senzor pentru respirație, în funcție de modul în care respiră utilizatorul.

Masca electronică funcționează cu o baterie care rezistă până la 8 ore. Între utilizări, masca este sterilizată prin amplasarea ei în interiorul cutiei, care conține lumini LED cu ultraviolete. În acest timp, masca se va și reîncărca.

Noul dispozitiv poate fi conectat la telefonul mobil printr-o aplicație, pentru a trimite alerte atunci când filtrele trebuie să fie schimbate.

Deocamdată nu avem informații despre data lansării produsului sau despre preț, iar LG nu a precizat dacă această mască poate proteja eficient împotriva noului coronavirus.

Compania recomandă însă purtarea acestui tip de mască, în locul celor făcute acasă, care nu sunt deloc eficiente.

LG va reveni cu noi detalii despre protecția oferită de această masă, după ce sunt finalizate mai multe teste și este obținută certificarea în acest sens.

PuriCare Wearable Air Purifier va fi prezentat oficial în cadrul târgului IFA Berlin. 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: