Lewis Hamilton şi Toto Wolff boicotează gala FIA de decernare a premiilor după sezonul 2021 al CM de Formula 1

Pilotul Lewis Hamilton şi şeful echipei Mercedes, Toto Wolff, vor lipsi de la gala FIA de decernare a premiilor după sezonul 2021, programată joi seară, ca semn de nemulţumire faţă de evenimentele de la Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, anunţă autosport.com.Mercedes hotărâse deja să nu-şi trimită la Paris maşinile câştigătoare din F1 (la constructori) şi Formula E, pentru fotografiile dinainte de gală, iar acum a fost confirmat faptul că nici Hamilton, nici Wolff nu vor participa. Vorbind cu presa joi, Wolff a spus că echipa va fi reprezentată pentru a ridica trofeul pentru titlul mondial al constructorilor de către directorul tehnic James Allison.

“Nu vom fi acolo, amândoi”, a spus Wolff, întrebat dacă el sau Hamilton vor merge la Paris pentru evenimentul de sfârşit de sezon. “Nu voi fi acolo în semn de loialitate faţă de Lewis şi ca urmare a integrităţii mele personale. Dar vom fi reprezentaţi ca echipă de James Allison, care va primi trofeul în numele tuturor oamenilor din Brackley şi Brixworth, care ar trebui să sărbătorească al optulea titlu mondial consecutiv la constructori şi care merită să fie sărbătorit, pentru că este o realizare fantastică, de care suntem foarte mândri”, a adăugat el.

Wolff a recunoscut că i-a fost greu să echilibreze bucuria că Mercedes a câştigat cel de-al optulea Campionat Mondial al constructorilor cu furia pe care o are faţă de modul în care deciziile FIA l-au costat pe Hamilton trofeul la piloţi. “Într-un fel, încerc să compartimentez furia cu privire la rezultatul Campionatului Mondial al piloţilor de F1 şi, pe de altă parte, mândria şi bucuria de a fi realizat ceva fără precedent şi care trebuie sărbătorit”, a spus Wolff.

Absenţa lui Hamilton de la Gala Premiilor FIA este o încălcare a regulamentelor sportive ale Formulei 1,

 » Aflați mai multe informații aici.