Lavrov anunţă că negocierile dintre Rusia şi Ucraina sunt în „impas”: Ucrainenii „nu au deloc nevoie de negocieri, îşi suportă destinul”

Negocierile „au ajuns într-un impas”, deoarece Kremlinul nu a primit niciun răspuns la documentul cu cele mai recente revendicări de pace pe care l-a înmânat Ucrainei în urmă cu aproximativ cinci zile, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează The Associated Press.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, a declarat, vineri, că „în acest moment, negocierile sunt într-un impas, deoarece o altă propunere pe care am transmis-o negociatorilor ucraineni în urmă cu aproximativ cinci zile, care a fost întocmită luând în considerare comentariile lor, rămâne fără răspuns”. Lavrov a mai afirmat că declaraţiile recente ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi ale consilierilor săi sugerează că „nu au deloc nevoie de aceste negocieri, ci îşi suportă destinul”.

Cu toate acestea, Vladimir Medinski, consilierul preşedintelui Vladimir Putin şi principalul negociator al delegaţiei ruse în negocierile cu Ucraina, a confirmat informaţiile care precizau că a purtat câteva conversaţii îndelungate, vineri, cu şeful delegaţiei ucrainene. Medinski nu a oferit, însă, niciun detaliu cu privire la temele de discuţie şi nu a spus dacă a avut loc vreun progres între cele două părţi.