Lansarea noului rover NASA spre Marte, amânată din cauza unei posibile ”contaminări”

Lansarea noului rover Perseverance, aparţinând NASA, a fost amânată până pe 22 iulie din cauza unei ”probleme de contaminare” a echipamentelor, a anunţat miercuri Agenţia spaţială americană, transmite Space.com.

Roverul Perseverance urma să fie lansat spre Marte la 20 iulie de la baza aeriană Cape Canaveral, din Florida. Problema a fost semnalată în timpul operaţiunilor de capsulare a roverului în vârful rachetei portante Atlas V, construită de United Launch Alliance (ULA).

„NASA şi United Launch Alliance au fixat acum ziua de miercuri, 22 iulie, pentru lansarea misiunii Marte 2020 din cauza unei întârzieri apărute în timpul activităţilor de capsulare a roverului. Este nevoie de timp suplimentar pentru a ne adresa unei posibile probleme de contaminare a liniilor de suport la sol, în cadrul NASA’s Payload Hazardous Servicing Facility (PHSF)”, conform comunicatului NASA.

Această problemă de contaminare marchează cea de-a doua amânare în tot atâtea săptămâni pentru misiunea roverului Perseverance. Iniţial, această misiune urma să înceapă la 17 iulie, dar a fost amânată cu trei zile din cauza unor probleme a echipamentelor de la sol, printre care o macara defectă.

Roverul Perseverance şi racheta portantă Atlas V sunt în stare bună,

 » Citește toată știrea pe AgerPres