La Știrea Zilei cu Doina Grosu, Andrei Ignat, vorbește despre minerii din Valea Jiului care sunt luați în derâdere de Orban

La Știrea Zilei cu Doina Grosu s-a discutat cu invitatul emisiunii, Andrei Ignat, analist politic, despre minerii din Valea Jiului și protestele care au loc în toată țara împotriva tăierilor Guvernului Cîțu.

Acesta susține ca, pâna și în domeniul mineritului, desi este o industrie săracă, politicenii au făcut tot posibilul să sporescă banul public în proriile interese: „S-au furat din toate direcțiile: materii prime, materiale, tehnologie, echipamente.”, a declarat analistul politic.

Intrebat de către moderatorul emisiunii ce părere are despre protestele actuale ale fermierilor din țară, Andrei Ignat afirmă că după parerea lui ” guvernanții vor să se dea mari în fața stăpânilor Europei, este ceva provocat chiar de conducerea țării. Este o încercare a lor de apromova în exterior că ei sunt un guvern al măsurilor de austeritate.”

Acesta își concluzionează discursul din cadrul emisiunii, prin a susține că adevărata schimbare se va produce în România doar în momentul când cele doua partide majoritare, PSD și PNL vor pleca de la putere.