La piață mergi ca la mall! Cât a ajuns să coste ceapa, considerată ‘leguma săracului’

Legumele românești au ajuns să coste o avere în piețe. Un kilogram de ceapă românească se vinde la un preț uriaș, ajungând astfel să se transforme din „leguma săracului” într-o adevărată delicatesă.

Nu doar în supermarketuri au crescut prețurile, ci și pe tarabeșe din piețe. Odată cu creșterea temeraturilor, legumele românești au fost gata pentru a fi puse la vânzare. Clienții nu se îngrămădesc să le cumpe și asta din cauza prețurilor mai mari ca în anii trecuți. Cei care merg printre tarabele piețelor se uită și după cât de mult costă un anume produs, apoi compară cu prețurile din magazine. Puțini români își mai permit să își umple sacoșa cu fructe și legume bio, care au ajuns să coste o avere.

Ceapa românească a ajuns să se vândă la prețul record de 7 lei/kg. Pentru că înainte avea un preț mult mai mic, acesteia i se mai spunea și „leguma săracului”. Ceapa nu lipsește niciodată din bucătăriile gospodinelor, fiind folosită în majoritatea preparatelor românești, dar chiar și așa nu mulți se încumetă să o cumpere cu 7 lei pe un kilogram, când la supermarket se găsește mult mai ieftină, dar de import.