La MICROREZERVAŢIA de la DELFINARIU se ARUNCĂ cu BANI

Constănţenii nu se mai opresc din a dovedi întregii lumi ignoranţa şi nepăsarea ce domnesc la orice pas pe care îl fac. De data aceasta, efectele acestor acţiuni se văd şi la Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Deşi sunt avertizaţi să nu arunce monede în bazinul în care convieţuiesc mai multe specii de peşti, oamenii fac pe “Gică contra” şi sfidează cu bună ştiinţă regulile din cadrul Microrezervaţiei.

Constănţenii, care au vizitat în weekend Microrezervaţia din Constanţa, au umplut bazinul peştilor cu tot felul de monede, chipurile aducătoare de noroc. În ciuda faptului că angajaţii au luat măsuri pentru a preveni aruncarea în apă a acestor obiecte şi au montat panouri prin care îi averizeză pe aceştia că „monedele aruncate poartă ghinion şi constituie un risc pentru sănătatea peştilor”, se pare că cei din urmă nu dau doi bani şi se gândesc doar la „norocul” lor, nu şi la sănătatea speciilor ce se adăpostesc în bazinul situat în incinta Microrezervaţiei.

Mai mulţi peşti au murit

Reprezentanţii Complexului Muzeal au declarat pentru reporterii Replica faptul că, din cauza numeroaselor monede ce se aflau pe fundul bazinului cu peşti, angajaţii au fost nevoiţi să adune vieţuitoarele şi să le mute pentru a putea curăţa locul. Din această cauză, mai mulţi peşti au murit.

„Recent, am schimbat apa peştilor, iar pentru aceasta am fost nevoiţi să le mutăm locul, astfel încât să putem aduna monedele. Le-am produs un şoc şi mulţi dintre ei au murit. Oamenii sunt nepăsători, nu respectă regulile, sunt ingoranţi şi cred că acei bani le fac un bine, dar nu ţin cont de răul pe care îl fac peştilor”, au explicat reprezentanţii Complexului.

În plus, aceştia au mai adăugat faptul că încearcă din răsputeri să-i ţină pe oameni în frţâu şi chiar au montat camere de supraveghere. Potrivit declaraţiilor, cineva monitorizează în permanenţă ceea ce se întâmplă, dar tot ce pot face angajaţii este sa-i avertizeze pe vizitatori întrucât nu-i pot sancţiona cum s-ar cuveni.

Diana MAXIMIUC