La Iași și București, pentru Libertate. „Iohannis, Orban și cu Arafat or să ne închidă din nou de Crăciun” – O româncuță către jandarmii de la Sfânta Parascheva. În Piața Universității, maestrul Nicolae Voiculeț a cântat la nai Deșteaptă-te, române! VIDEO

Ieri, la Iași, câteva sute de români au protestat pașnic pentru a li se permite tuturor credincioșilor accesul la Sfânta Parascheva, fără discriminare.

DISCRIMINARE.
Cine sunt cei care prigonesc creștinii ortodocși la Sfânta Parascheva:
Un reformat, un Bahaist musulman, un unitarian și un catolic “taliban”.
FOTO cu Raed Arafat Baha’i. ActiveNews cere Guvernului: Lăsați
credincioșii să vină la Sfântă!

Probabil alte semne de protest vor mai avea loc până la ceea ce ar fi trebuit să fie marea sărbătoare a Sfintei Cuvioase, acum deja întinate de restricțiile abuzive și prezența excesivă a gardienilor. La Iași, o tânără le-a spus direct în față jandarmilor of-ul ei și al multor români. O puteți asculta aici:

Astăzi, la București, peste o mie de românii au strigat pentru
Libertate
și și-au exprimat solidaritatea cu pelerinii de la Iași și din
întreaga țară.  

“Este adevărat, sunt mici stări de libertate, să le spunem așa, dar foarte importante, pentru că “Acolo unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor”, după cum știm din Sfânta Evanghelie. Și apoi, a respira Libertatea e de neprețuit! O recomand tuturor românilor.”, a comentat pentru ActiveNews Pompiliu Diplan, organizatorul acțiunii de la București.

În ciuda opoziției jandarmilor de la începutul manifestației, naistul Nicolae Voiculeț a reușit să-și susțină recitalul, pe care vă invităm să-l ascultați, aici:

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro