ROPRES

La apelul deputatului AUR Mihail Albișteanu (AUR), MAE a dat asigurări că va sprijini consolidarea relaţiilor dintre România şi Azerbaidjan

Distribuiți acest articol!

Vizita de lucru a deputatului AUR Mihail Albișteanu, secretar al Comisiei de Politică Externă, la Baku a reprezentat un pas important în restabilirea legăturilor dintre România și Azerbaidjan în domenii precum energie, transport, IT sau construcții. În urma acestei deplasări, parlamentarul AUR a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să adopte o serie de măsuri în vederea intensificării cooperării româno-azere.

Ministerul Afacerilor Externe a dat asigurări că va sprijini firmele românești să se implice în cooperarea cu agenții economici azeri. De asemenea, MAE a punctat faptul că România susține independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Azerbaidjanului.

„În contextul marcării a 30 de ani de la restabilirii relațiilor diplomatice dintre România și Azerbaidjan a fost demarat un amplu proces de relansare a Parteneriatului Strategic dintre cele două țări. Procesul reflectă dorința părții române de a intensifica dialogul cu Azerbaidjanul, la toate nivelurile, și de a stimula cooperarea sectorială. În perioada imediat următoare va avea loc la Baku o nouă sesiune a Comisiei Mixte Interguvernamentale de colaborare comercial-economică și tehnico-științifică”, se arată în răspunsul remis de MAE.

Potrivit sursei citate, în cadrul următoarei sesiuni a Comisiei Mixte, partea azeră ar urma să prezinte oportunități concrete de implicare a unor companii româneşti.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...