La 2% diferențe în sondaje Firea arată mai bine decât Nicușor

Dacă ne uităm la Gabriela Firea și apoi la Nicușor Dan un lucru este clar: Firea arată mai bine decât Nicușor.

Ori se știe că frumusețea fizică produce avantaje electorale, așa cum și feminismul produce. Ori Nicușor este exact opusul acestor lucruri.

Alegătorii sunt duri: e ok, Nicușor pare de treabă, dar va putea el gestiona o capitală în condițiile în care nu a putut gestiona o familie?

Nu este o critică răutăcioasă ci întrebări pe care electoratul și le pune.

Apoi: Nicușor Dan, deși declarativ are susținerea a două partide de dreapta, în realitate se poate baza în campanie doar pe proprii adepți.

Ori Gabriela Firea are în spate o armată, nu doar cea socialistă ci și cea formată din sutele de mii de funcționari sau rude ale acestora. Ori aceștia sunt fideli deoarece opoziția lui Firea a cerut în nenumărate rânduri eliminarea lor. Proastă strategie deoarece i-a transformat în adevărăți soldați electorali.

Conform unui sondaj intern Nicușor Dan se află la 31% iar Gabriela Firea la 29%. Diferența este prea mică pentru a fi luată în considerare.

Dacă ar fi să luăm procentele de la europarlamentare am putea spune că sondajele supraevaluează puterea dreptei, adică a USR.

Să nu uităm cum USR era evaluat la peste 20% și a luat sub 15%. De ce?

Simplu: susținătorii PSD nu sunt la fel de vocali, nu vor să se afirme, presa îi inhibă. Ori presa este de dreapta în România aproape integral. Inclusiv ANTENA 3, presă teoretic susținătoare a PSD, nu are accente de stănga.

La 2% diferență e clar: Nicușor Dan trebuie să vină cu ceva în plus, cu o minune. Așa cum arată sondajele, deși pare că stă puțin mai bine, va pierde.

De ce are nevoie? Vocea lui Băsescu poate cântări peste 2%. Dacă acesta este adus în jocul de dreapta și invitat la negocieri este posibil ca Nicușor să răzbată.

De ce mai este nevoie? Ca Nicușor Dan să își atenueze tonul radical pentru a mai câștiga adepți de ai lui Firea.

Dar nu atât Băsescu poate salva Bucureștiul cât, nesperat, George Simion. Pare absurd, dar acest tânar este perceput ca noul Vadim Tudor, un naționalist radical. O asociere între Nicușor Dan și George Simion/ Claudiu Târziu, ar face ca lupta pentru București să fie câstigată. George Simion este cel mai influent politician român din mediul online, de pe rețelele de socializare. Desi presa video îi refuză accesul în spațiul media, el singur cu o postare bate toate televiziunile din România.