Kuleba îi cere lui Macron să facă o vizită la Kiev. Ar fi prima vizită a preşedintelui francez de la invazia ruşilor, din 24 februarie

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, îşi doreşte ca Emmanuel Macron să facă o vizită în Ucraina înainte de finalul preşedinţiei franceze a Consiliului UE, în 30 iunie.

Kuleba a mai precizat că ar fi bine ca Macron să vină şi cu un ajutor valoros, ce ar putea consta într-o livrare de arme. „Este binevenit, indiferent când. Ar fi bine ca domnul Macron să vină în timpul preşedinţiei franceze a UE, iar cel mai bine ar fi să vină cu alte livrări de arme pentru Ucraina. Iată cel mai valoros ajutor pe care îl putem primi din partea Franţei”, a declarat Kuleba pentru canalul francez LCI.

Ar fi prima vizită a preşedintelui Macron de la izbucnirea conflictului militar pe teritoriul Ucrainei, din 24 februarie. Emmanuel Macron a fost unul dintre preşedinţii care au încercat să medieze posibila izbucnire a unui conflict militar în Ucraina, acesta păstrând constant legătura cu Putin şi Zelenski. Ultima vizită a preşedintelui francez la Kiev a fost pe data de 8 februarie, la o zi după vizita la Moscova. Reacţia preşedintelui francez nu a întârziat să apară, acesta declarând că la timpul potrivit şi în condiţiile potrivite va face o călătorie la Kiev.