Kremlinul reacționează la „dispariția” ministrului rus al Apărării: „Are multe griji în acest moment”

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, nu organizează evenimente publice pentru că are multe griji. Așa a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, zvonurile despre problemele de sănătate ale ministrului, transmite RIA Novosti.

„Ministrul Apărării are multe griji în acest moment, nu este momentul pentru activitate media. Acest lucru este destul de ușor de înțeles”, a explicat Peskov.

Răspunzând unei solicitări de a comenta zvonurile privind problemele de sănătate ale ministrului, Peskov a sfătuit mass-media să adreseze această problemă Ministerului Apărării.

Anterior, presa a observat că Șoigu nu a mai apărut de mult în spațiul public – din 11 martie. Surse neconfirmate au afirmat că ministrul ar putea avea probleme cardiace. Nu au existat comentarii din partea Ministerului Apărării pe această temă.

Pe 11 martie, ministrul Apărării a discutat despre situația din Ucraina cu omologul său turc Hulusi Akar. În timpul conversației, aceștia au acordat o atenție deosebită problemei evacuării cetățenilor turci din Ucraina prin coridoare umanitare, a menționat Ministerul rus al Apărării.