Kremlinul ataca din nou Chisinaul. Peskov: „Sufera probabil de infectare cu rusofobie. Moldova manifesta prejudecati nejustificate si neintemeiate la adresa Moscovei”

Kremlinul a declarat joi ca regreta ”prejudecatile nejustificate” ale Republicii Moldova la adresa Moscovei si ca Rusia ramane deschisa bunelor relatii, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Republica Moldova s-a aflat in centrul atentiei de la declansarea invaziei ruse in Ucraina, existand temeri ca aceasta mica tara, care se invecineaza cu Ucraina si are trupe ruse stationate in regiunea sa separatista Transnistria ar putea fi atrasa in conflict, comenteaza agentia de presa britanica.

”Rusia a fost mereu – si ramane – deschisa stabilirii de relatii de buna vecinatate si reciproc avantajoase cu (Republica) Moldova. Regretam sincer ca conducerea R. Moldova manifesta prejudecati nejustificate si neintemeiate la adresa Moscovei. Sufera probabil de infectare cu rusofobie”, a declarat joi reporterilor purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.