Klaus Schwab, despre războiul din Ucraina. Volodimir Zelenski trebuie să accepte scenariul din Coreea

Klaus Schwab, fondator și președinte al Forumului Economic Mondial, vede soluționarea războiului din Ucraina prin împărțirea teritoriului ucrainean între Moscova și Kiev, pe modelul paralelei 48 care delimitează Coreea de Nord și Coreea de Sud.

Klaus Scwab, despre o posibilă soluționare a conflictului din Ucraina

Afirmația milionarului Klaus Schwab a fost făcută în cadrul unei conversații cu doi farsori ruși, Vladimir Kuznetsov și Alexey Stolyarov. Înregistrarea a fost publicată ulterior pe canalul de Telegram al celor doi farsori. Liderul Forumului Economic Global opinează că războiul din Ucraina va avea aceeași finalitate cu confictele înghețate din Zona Mării Negre Extinse.

Amintim de războiul din Georgia, Abhazia, sau Osetia de Sud. Dar chiar și un asemenea scenariu nu ar asigura pacea în Ucraina, ci mai degrabă oferă Federației Ruse, posibilitatea de a relua conflictul sub diferite forme.

Conflictul din Ucraina poate fi soluționat pe modelul coreean

„Sunt de acord cu nevoia de a găsi o soluție pașnică chiar aș spune că cea mai probabilă soluție ar putea fi o soluție ca cea dintre cele două Coreei. Aceasta nu înseamnă recunoaștere reciprocă formală, ci un fel de înghețare a confruntării actuale”, a spus Schwab.

Cu toate acestea, Fondatorul Forului Economic a precizat că încă nu este momentul oportun pentru un armistițiu de pace, mai ales că Ucraina riscă să piardă autoritatea politică.

„Acum nu este momentul potrivit și, desigur, ucrainenii nu pot ceda fără a pierde autoritatea politică, așa că trebuie să așteptăm până când se întâmplă ceva care va face cu adevărat necesare negocieri”, a adăugat fondatorul WEF, potrivit The Guardian.

Cine este Klaus Schwab

Klaus Schwab, de profesie inginer devenit economist de formație a dezvoltat forumul de la Davos ca Simpozion European de Management în 1971, devenindForumul Economic Mondial în 1987. Inițial, forumul s-a axat pe managementul corporatist, apoi a devenit un forum despre management în context global.

Sursa foto: Asian Times