Klaus Iohannis va participa la Congresul PNL pentru a-l susține pe Florin Cîțu

Președintele Klaus Iohannis, aflat în Statele Unite ale Americii, a anunţat că va participa la Congresul Partidului Național Liberal, care va avea loc sâmbătă, în cadrul căruia liberalii își vor alege președintele dintre actualul lider, Ludovic Orban, și Florin Cîțu, premierul susținut de PNL.

Șeful statului a anunțat, marți, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU, că va lua parte la lucrările Congesului PNL, ce va avea loc la Romexpo, cu prezența fizică a 5.000 de delegați, după cum preciza săptămâna trecută premierul Florin Cîțu.

Cu privire la criza guvernamentală, Klaus Iohannis a arăta, că aceasta se va tranşa după congresele PNL şi USR PLUS, relatează Agerpres.

Klaus Iohannis a afirmat că nu crede într-o eventuală demitere a Guvernului după cele două congrese şi consideră că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri.

„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul Florin Cîțu a fost mandat, printr—rezoluție adoptată în unanimitate sâmbătă trecută de Biroului Politic Național al PNL – „pentru a lua măsurile și deciziile necesare pentru asigurarea în continuare a stabilității guvernamentale și pentru respingerea tentativelor parlamentare de demitere a Guvernului prin moțiune de cenzură”.

Șeful statului a mai afirmat că întotdeauna au existat curente diverse în PNL care s-au tranşat după alegerile interne, fie prin alinierea în spatele câştigătorului, fie prin trecerea la un alt partid, context în care a dat exemplul fostului lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu.

În ceea ce-l privește pe actualul lider PNL, Ludovic Orban, șeful statului a afirmat că mai are discuţii cu el. „Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic”, a adăugat Iohannis cu privire la declaraţiile recente ale liderului PNL la adresa sa. Recent, în 8 septembrie, Ludovic Orban a răspuns printr-un moment de tăcere atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă mai comunică cu liderul de la Cotroceni.