Klaus Iohannis îşi cere scuze. A prezentat greșit calculul pentru scenariile de deschidere a şcolii ©

Administrația Prezidențială a revenit, cu un comunicat, la 24 de ore de la afirmațiile președintelui Klaus Iohannis, precizând că acesta a prezentat în conferința de presă de ieri de la Cotroceni o formulă greșită a scenariilor aplicabile pentru începutul anului școlar.

Detalii în articolul Ce se întâmplă cu școlile din 14 septembrie? Declarația președintelui Klaus Iohannis

sursa foto: presidency.ro

Criteriul epidemiologic în funcţie de care şcolile se vor încadra în cele trei scenarii: verde, galben şi roşu se va calcula în funcţie de numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea respectivă și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile.

Comunicatul Administrației Prezidențiale:

În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie.

Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate.

 » Aflați mai multe informații aici.