Klaus Iohannis a promulgat legile justiției. Președintele USR: ”Calcă în picioare Justiţia. Mafia are nevoie de liniște”

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, cele trei legi ale justiției, care au fost criticate de opoziția parlamentară.

Este vorba despre Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea privind organizarea judiciară şi Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii.

USR, AUR şi Avocatul Poporului au sesizat la CCR cele trei legi ale Justiţiei adoptate în Parlament, însă curtea a respins cererile.

În replică, după ce șeful statului a semnat decretele de promulgare, președintele USR Cătălin Drulă a transmis că președintele Klaus Iohannis ”calcă în picioare justiția din România”.

”Iohannis calcă în picioare Justiția din România. Nu are pic de respect pentru cetățeni, pentru statul de drept, pentru parteneriatele noastre internaționale.

Comisarul european pentru Justiție i-a cerut să aștepte avizul Comisiei de la Veneția înainte de a promulga (sau nu) Legile Justiției.

Dar pentru Soluția Iohannis de la Grivco nimic nu contează. Planul de punere sub control a Justiției trebuie definitivat. Dacă pe drum România pierde respectul partenerilor europeni e prea puțin important. Mafia are nevoie de liniște”.