ROPRES

Kievul nu a refuzat niciodată să negocieze cu Moscova şi este dispus să poarte negocieri cu viitorul lider al Rusiei, dar nu cu Vladimir Putin, declară Mihailo Podoliak

Distribuiți acest articol!

Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina nu a refuzat niciodată să negocieze cu Moscova şi că este dispusă să poarte negocieri cu viitorul lider al Rusiei, dar nu cu Vladimir Putin, relatează „The Guardian”.

Comentariul făcut pe Twitter de Mihailo Podoliak vine după un articol publicat sâmbătă de „The Washington Post”, care susţine că administraţia Biden îi încurajează în privat pe liderii Ucrainei să semnaleze deschiderea de a negocia cu Moscova.

”Ucraina nu a refuzat niciodată să negocieze. Poziţia noastră de negociere este cunoscută şi deschisă”, a scris Mihailo Podoliak pe Twitter. El adaugă însă că mai întâi Rusia ar trebui să-şi retragă trupele din Ucraina.

”Putin este pregătit? Evident nu. Prin urmare, suntem constructivi în decizia noastră: vom vorbi cu următorul lider (al Rusiei)”, a subliniat Podoliak, reconfirmând practic poziţia preşedintelui Volodimir Zelenski, care a emis un decret prezidenţial prin care a interzis negocierile cu actualul lider de la Kremlin.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a refuzat să comenteze articolul apărut sâmbătă în „The Washington Post”, potrivit căruia Statele Unite încurajează Ucraina, în discuţii private, să semnaleze că este deschisă la dialog cu Rusia, după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a exclus negocierile de pace cât timp Vladimir Putin este la putere.

„Ei bine, nu ştim dacă aşa stau lucrurile sau nu”, a declarat Peskov. El a adăugat că Rusia rămâne „deschisă” la discuţii, dar nu poate negocia cu Ucraina din moment ce Kievul refuză dialogul cu Rusia.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...