Kamala Harris ar putea fi primul președinte femeie și de culoare al Americii, cu Agendă pro-LGBT clară. Trump: În 2019 actuala vice a lui Biden a fost considerată cel mai progresist politician al anului

În  avalanșa de scenarii și comploturi ce se țes în aceste zile în America, s-a conturat și teza conform căreia victoria democratului Joe Biden va fi una doar pe jumătate. Conform scenariului vehiculat – mai mult sau mai puțin credibil, având în vedere problemele medicale ale lui Joe Biden, despre care s-a spus încă de la început că ar fi cel mai bătrân președinte al SUA în cazul victoriei, circuite de raționament care s-au văzut în timpul campaniei –  democratul ar putea fi trimis acasă după vot. Circumstanță în care președintele SUA ar deveni Kamala Harris, aleasa lui Biden ca vice-președinte.

Mai multe gafe și „ieșiri din decor” făcute de-a lungul campaniei din SUA au alimentat teoria conform căreia Biden ar putea fi prea bătrân pentru a-și asuma toate responsabilitățile de președinte. De altfel, se știe că fostul vice al lui Obama a suferit în 1988 o intervenție chirurgicală pentru două anevrisme cerebrale. 

Doar că presa mainstream a mers pe burtă și a acordat o atenție ridicol de mică acestui fapt. La fel s-ar fi întâmplat oare și dacă președintele Trump ar fi suferit o intervenție chirurgicală pe creier în urmă cu 30 de ani? Progresiști ​​și mass-media anti-Trump nu l-ar fi acuzat că e inapt să conducă, cerându-i să demisioneze?

Și chiar dacă chirurgul său, dr. Paul Kassell, afirma că operațiile nu i-au afectat capacitățile mentale sau agilitatea, fiind la fel de „ascuțit la minte” ca acum 30 de ani, câteva episoade din timpul campaniei par să-l contrazică. Joe Biden a spus că 200 de milioane de americani au murit din cauza Covid-19 (deși era vorba la acel moment de 100.000 de morți). L-a confundat pe Trump cu George Bush, le-a cerut americanilor să-l voteze la Senat, a declarat că „a organizat cea mai mare fraudă electorală din istoria Americii”. Și i-a reproșat lui Trump că „spurcă Biroul Oval” (probabil cu gândul la Bill Clinton).

În cazul în care Joe Biden va câștiga alegerile, dar va fi scos din joc din cauza problemelor de sănătate, la Casa Albă se va instala  vicepreședintele Kamala Harris.

Cine este Kamala Harris? 

Harris e prima femeie de culoare candidată la vicepreședinția democratică. Fiica unor imigranți jamaicani și indieni, senatoarea ar putea deveni, dacă scenariul trimiterii lui Biden acasă se adeverește, primul președinte de sex feminin și primul președinte metis, cu origini mixte.

Și mai este ceva cert: candidata la funcția de vicepreședinte este și mai la stânga decât Biden, așa cum a subliniat însuși Trump, care a amintit că în 2019 senatoarea a fost considerată drept cel mai progresist politician al anului. Cu un palmares LGBT care-i face onoare la capitolul progresism. În calitate de procuror general în California, Harris a înființat o unitate LGBTQ de combatere a crimelor bazate pe ură. A refuzat să apere o prevedere din legislația statului care definea căsătoria între bărbat și femeie. Iar, ulterior, Harris a oficiat căsătoria dintre două lesbiene care ceruseră revocarea acelei prevederi din Legea 8.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro