ROPRES

Jumatate de tara sub coduri de vreme rea. Masini blocate la Paltinoasa din cauza zapezii

Aproape jumatate din tara se afla, pana duminica, sub cod galben si cod portocaliu de intensificari ale vantului, ninsori si viscol, in special in zona de munte, au anuntat meteorologii.

Un cod galben de ninsori si vant este in vigoare in jumatatea estica a teritoriului si la munte, iar cod portocaliu de vant si viscol este in vigoare in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, unde vor fi intensificari sustinute ale vantului cu rafale de 80-110 km/h. Va ninge si va fi viscol, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.

Si in Capitala, in noaptea de sambata spre duminica vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Ninsori abundente se inregistreaza in judetele Suceava si Neamt.

In judetul Suceava, pe DN 17, in sectorul cuprins intre localitatile Ilisesti si Paltinoasa, mai multe vehicule au ramas blocate, sambata dimineata, din cauza zapezii. Echipele Sectiei Drumuri Nationale Suceava au intervenit pentru restabilirea circulatiei.

Ninsori abundente se inregistreaza si in alte sectoare din judet.

In Neamt, in urma ninsorilor care au inceput noaptea trecuta, echipele de drumari actioneaza pentru degajarea zapezii de pe carosabil si combaterea formarii poleiului, potrivit prefectului Vasile-Adrian Nita.

Pe DN 15C, intre localitatile Oslobeni si Cracaoani, carosabil este umed cu portiuni cu zapada tratata. Aceeasi situatie se inregistreaza si pe sectorul de drum national 15B in localitatea Dolhesti si pe DN 15 B, in localitatea Stanca.

S-ar putea să-ți placă și...