Judecătoarea Adriana Stoicescu, printre repatriații din Israel

Judecătoarea Adriana Stoicescu, judecătoare la Curtea de Apel Timișoara, s-a aflat în Israel când a început războiul în Israel. Sâmbătă, a postat pe Facebook o filmare cu imaginile dezastrului. Judecătoarea s-a întors duminică dimineața în țară, fiind repatriată alături de alți români, cu o cursă pusă la dispoziție de Tarom.

„În urmă cu ceva timp, o persoană pe care am considerat-o prietenă, mi-a spus următoarele cuvinte: ‹Tu nu ai nimic. Nu ai soț, nu ai copii, acum ți-a murit și tatăl. Ce mai, ești un nimeni ce nu are nimic. Și, totuși, ești încă în picioare›. Nu am comentat în niciun fel, întorcând, astfel, și celălalt obraz. Apoi, gândindu-mă la cuvintele ei, am început să îmi pun întrebări. Cine sunt eu? Ce rol am? Care îmi e chemarea? Am plecat în Israel sperând să găsesc un răspuns. M-am întors șocată. Sunt un om puternic, dar ceea ce am trăit m-a dărâmat”, a scris judecătoarea, pe Facebook.

Vă mulțumesc pentru cuvintele de îmbărbătare și mesaje

”După ce a primit sute de mesaje de încurajare și de susținere, judecătoarea a spus că „a simțit că există ceva ce depășește granițele omeniei și empatiei”. „Prin voi am simțit iubirea și grija. Și da, poate nu îmi știu încă menirea, dar știu că sunt binecuvântată. Vă mulțumesc pentru cuvintele de îmbărbătare și mesaje, pentru rugăciuni, pentru că v-ați oferit să mă ajutați și, în general, pentru că existați. Acum, de Luna Rozariului, aveți un loc special în rugăciunile mele”, a transmis judecătoarea.

Autorităților române, felicitări!

„Mulțumiri speciale și toată considerația pentru consulul României la Haifa și consulul României la Tel Aviv. Profesionalismul, empatia, răbdarea lor ne-au adus alinare. Felicitări autorităților române pentru modul în care au acționat! Suntem acasă”, a conchis Adriana Stoicescu.