Joe Biden are de gând să crească impozitele pentru persoanele cu venituri mari și pentru cei bogați

„Nu vom priva pe niciun director de a doua sau a treia casă, să călătorească în privat cu avionul”, a spus președintele la Casa Albă, dar taxele trebuie mărite pentru această clasă bogată.

Președintele Biden a transmis miercuri un mesaj clar și puternic celor mai mari câștigători din America: Îți voi crește taxele, dar casele tale de vacanță sunt în siguranță.

Într-un schimb cu reporterii de la Casa Albă, domnul Biden și-a apărat cu poftă planurile de creștere a impozitelor pentru persoanele cu venituri mari și pentru cei bogați. El s-a arătat împotriva directorilor executivi cu venituri mari și a promis că planurile sale erau „să-l facă pe multimilionarul mediu să plătească doar o parte echitabilă”.

Nu vom priva pe niciunul dintre acești directori de a doua sau a treia lor casă, să călătorească în privat cu avionul”, a spus domnul Biden după scurte observații cu privire la un program de ajutor economic pe care l-a semnat în acest an. „Nu le va afecta deloc nivelul de trai. Nu puțin. Dar pot afecta nivelul de trai cu care am crescut oamenii. ”

Comentariile au fost cel mai recent exemplu în care domnul Biden și partidul său au acceptat avantajele politice și economice ale propunerilor sale de a impozita pe bogați – o luptă pe care Casa Albă dorește să o ducă în timp ce președintele se angajează în negocieri bipartizane privind agenda sa economică de 4 trilioane de dolari.