Jens Stoltenberg, apel pentru pace în Orientul Mijlociu: „nimeni nu are de câştigat de pe urma unui alt război”

Jens Stoltenberg face apel la toate părțile implicate în conflictele din Orientul Mijlociu să dea dovadă de reţinere”, pentru că „nimeni nu are de câştigat de pe urma unui alt război”.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a exprimat vineri preocuparea privind situaţia din Orientul Mijlociu, după lovitura aeriană atribuită Israelului asupra Iranului, relatează dpa, preluată de Agerpres.

„Este vital ca conflictul să nu scape de sub control şi de aceea facem apel la toate părţile să dea dovadă de reţinere”, a afirmat Stoltenberg vineri, la Bruxelles.

„Nimeni nu are de câştigat de pe urma unui alt război în Orientul Mijlociu”, a spus el.

Israelul a efectuat o lovitură asupra provinciei iraniene Isfahan, vineri dimineaţă, drept răspuns la atacul major al Iranului cu drone şi rachete de weekendul trecut, dar nu a recunoscut oficial acțiunea militară.

Potrivit ziarului israelian Jerusalem Post, atacul a fost îndreptat asupra unei baze aeriene de la Isfahan, nu departe de facilităţile nucleare iraniene. Totuşi, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), siturile nucleare nu au fost lovite.