Janusz Kowalski (Polonia): „Uniunea Europeană este în prezent la un punct de cotitură și este tot mai divizată”

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)  a organizat conferința „Supremația constituțiilor naționale asupra deciziilor luate de birocrația Europeană” care a avut ca invitați 70 de parlamentari, europarlamentari și experți din 22 de state europene.

Sâmbătă, 19 februarie la evenimentul internațional „Supremația constituțiilor naționale asupra deciziilor luate de birocrația Europeană”, organizat de partidul AUR a fost prezent și Janusz Kowalski, secretar de stat la Ministerul Activelor Statului între 2019 și 2021, în prezent membru al Sejm (Camera inferioară a Parlamentului) din Polonia. 

„Nu avem nicio îndoială în ceea ce privește direcția în care se îndreaptă UE. Uniunea Europeană este în prezent la un punct de cotitură și este tot mai divizată. Eurocrații au denaturat ideea nobilă a părinților fondatori și au început, pe calea federalizării progresive, să se amestece tot mai mult în treburile statelor-membre. Eurocrații iau democrația subminând mecanismul de baza al funcționării statelor suverane care alcătuiesc Uniunea Europeană”, a transmis acesta.

Janusz Kowalski a mai atras atenția că agenda dictată de UE nu are la bază valorile creștine: „Nu vom permite ca valorile noastre sacre să fie răpite în numele unui progres prost înțeles”

„În prezent, eurocrații de orientare stânga atacă valorile creștine care sunt la baza Europei noastre. Vor să impune o agendă dictată de persoane LGBT, în contradicție clară cu tradiția noastră creștină. Eurocrații din UE vorbesc despre discriminare sau toleranță, însă foarte adesea ei înșiși se comportă ca și cum nu știu ce înseamnă aceste cuvinte.

Spunem ferm „Nu”! Nu vom permite să ni se impună această agendă de stânga care este degenerată și care va lua din puterea națiunilor noastre. Nu vor permite eurocraților să îi modeleze pe copiii noștri și să ne distrugă civilizația. Polonia este un stat suveran și mândru, cu o tradiție creștină de peste 1000 de ani. Nu vom permite ca valorile noastre sacre să fie răpite în numele unui progres prost înțeles”, a punctat politicianul polonez.