Italia: Pandemia nu mai reprezintă o urgență. Difuzarea bilanțurilor este un ”terorism cotidian”

Liderul Ligii (extrema dreaptă) şi fost ministru de interne al Italiei, Matteo Salvini, a calificat marţi drept ”terorism cotidian” difuzarea zilnică a bilanţurilor privind numărul de cazuri de coronavirus şi a insistat că pandemia de COVID-19 nu mai reprezintă o urgenţă, transmite EFE, preluată de Agerpres.

Criticat pentru că nu poartă mască la evenimentele publice, Salvini s-a apărat într-un interviu acordat postului de radio Rtl102.5 şi a spus că, deşi în spaţiile închise purtatul măştii este obligatoriu, ”în aer liber, dacă se respectă distanţa, putem să trăim, să zâmbim, să respirăm şi să ne apropiem de altă fiinţă umană”.

Totodată, Salvini a calificat drept ”terorism cotidian” difuzarea zilnică de informaţii despre numărul contagierilor şi al deceselor provocate de coronavirus.

În Italia se înregistrează o medie zilnică de circa 250 de persoane infectate, iar până acum au fost contabilizate 35.166 de decese având legătură cu noul coronavirus.

”Ieri (luni – n.r.) am auzit că au fost 12 decese de coronavirus, însă în Italia au mai murit ieri 1.800 oameni, de infarct, accidente, cancer, sinucideri… (…) Cred că a şantaja şi a ameninţa cu închiderea un popor când din fericire deja nu mai există urgenţă afectează enorm economia, socializarea şi cultura”, a declarat Salvini.

 » Citește tot articolul pe www.renasterea.ro