Istoria secretă a unor spioni speciali folosiți de CIA

La începutul anului 1974, Do Da era cel mai bun în clasa sa de spionaj, gata să devină un agent CIA la înălțime. La propriu. Iar performanțele sale erau mai bune atunci când era sub presiune. Putea căra mai multă greutate decât ceilalți și scăpa mai ușor de cei care îl urmăreau. Dar la testul cel mai dificil al antrenamentului său, a dispărut, învins de alte două specimene din familia sa. Nu, nu este vorba de aparate de zbor, ci de niște… corbi.

CIA, putenica agenție americană de informații, a făcut în timpul Războiului Rece o serie de experimente cu animale, pe care voia să le transforme în spioni în lupta sa tăcută cu Uniunea Sovietică. Iar păsările au fost mult timp pioni principali pe care mizau specialiștii spionajului american.

În toamna anului trecut, CIA a declasificat zeci de dosare despre testele pe animale pe care le-a făcut timp de un deceniu. Iar în acest program au fost incluși câini, pisici, delfini și o serie de păsări.

Instrumente „călătoare” pentru interceptarea convorbirilor

CIA a plecat de la ideea că pisicile ar putea fi folosite drept instrumente de ascultare itinerante, adevărate vehicule de monitorizare audio.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro