Iresponsabili. PSD și PNL plagiază proiectul AUR pentru mese sănătoase în școli, după ce l-au respins la Senat

Dovadă de iresponsabilitate. Guvernul PSD și PNL nu are niciun fel de aplecare spre a le purta de grijă elevilor din școli, care consumă mâncare nesănătoasă. După ce au respins un proiect inițiat de AUR pentru hrană sănătoasă în unitățile școlare și îl țin închis în sertar la Camera Deputaților, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că lansează un program identic cu cel respins doar pentru că era propus de AUR.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că începând cu anul școlar 2022-2023, la nivelul sistemului național de învățământ se propune instituirea Programului Național Integrat „Masa Sănătoasă în școli 2022-2027”. Programul va costa 1 miliard de euro, precizează sursa citată. Se dorește ca masa să fie asigurată folosind produse agroalimentare românești în colaborare cu Ministerul Agriculturii (inclusiv batoane nutritive BIO).

„În aceste zile guvernarea PSD-PNL este foarte preocupată de masa pe care o servesc copiii în unitățile școlare. Țin să le reamintesc că încă din luna martie AUR a inițiat un proiect de lege pentru a îmbunătăți hrana pe care o primesc copii în școli.  Am propus ca Ministerul Educației să întocmească o listă a alimentelor nocive, dăunătoare sănătății și, de asemenea, instituirea unor sancțiuni și interzicerea reclamelor la aceste alimente nesănătoase. Din păcate, proiectul la această oră a fost respins la Senat, deși are aviz favorabil și din partea Consiliului Economic și Social și din partea Consiliului Legislativ. Acum este blocat la Camera Deputaților, însă remarcăm că în acest moment și PSD și PNL vorbesc despre îmbunătățirea hranei copiilor în școli”, a declarat Dan Tanasă în cadrul unei conferințe. El a mai spus că AUR strânge deja semnături pentru proiecte destinate sprijinirii familiilor cu mai mulți copii din România.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.123 din 27 mai 2008 pentru o alimentație sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar a fost depusă la începutul lunii martie de către un grup de deputați și senatori AUR.