iPhone 14 ar putea ajunge să fie cel mai puternic telefon din lume. Detaliul care va spulbera competiția 

iPhone 14 ar putea ajunge să fie cel mai puternic telefon din lume. Detaliul care va spulbera competiția 

Apple vrea să ridice standardul în materie de performantă pentru telefoanele mobile, iar seria iPhone 14 ar putea fi cea mai puternică de pe piață. 

Potrivit Money.UDN, care citează Apple Insider, atunci când compania TSMC va trece la producția de procesoare pe 3 nanometri, adică cel mai înalt standard pentru tehnologia viitorului apropiat, Apple va încerca să obțină cât mai multe procesoare pentru produsele proprii.

Un nou raport arată că Apple a comandat deja procesoare pe 3 nanometri pentru seriile lor de chipset-uri A și M. Acestea din urmă sunt utilizate pe dispozitive precum iPhone și iPad, iar M1 a fost recent implementat de Apple ca înlocuitor pentru procesoarele Intel de pe Mac-uri. Acesta are un proces de producție pe 5 nanometri și este alimentat de 16 miliarde de tranzistori.

Surse apropiate companiei TSMC susțin că producția în masă a procesoarelor pe 3 nanometri va începe în 2022, urmând ca primele unități să fie testate în a doua jumătate a lui 2021. Raportul mai arată și că TSMC va fi cu cel puțin jumătate de an înaintea Samsung Foundry la acest capitol și că Apple a plasat deja comenzile pentru ca noile procesoare să poată fi implementate pe iPad și Mac-uri.

Astfel, e foarte posibil și care noile iPhone-uri să folosească chipset-urile A16 Bionic pe 3 nanometri până în 2022, iar cel mai probabil seria iPhone 14 va fi prima care va beneficia de o asemenea performanță. TSMC arată că procesoarele pe 3 nanometri vor oferi o performanță cu 10 până la 15% mai mare comparativ cu cele pe 5 nanometri și vor consuma cu un sfert mai puțină energie decât actuala generație de procesoare.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.