Ionuț Stroe (PNL) îl atacă pe George Simion după vizita la canalul Bâstroe, unde Ucraina făcea lucrări: un extremist

Deputatul Ionuț Stroe (PNL) a răbufnit, după ce George Simion s-a deplasat personal la Chilia ca să verifice veridicitatea informațiilor legate de lucrările de adâncire la canalul Bâstroe, și l-a acuzat pe liderul AUR că și-a făcut un țel din a-i învrăjbi pe români împotriva cetățenilor ucrainenilor.

„Societatea românească are zilele acestea încă un exemplu îngrijorător despre cât de periculos și alunecos se duce războiul hibrid dictat de Rusia în regiune. Utilizarea temei canalului Bâstroe, de către politicieni și așa ziși influenceri, cu scopul de a învrăjbi cetățenii din România și Ucraina este inadmisibilă”, a scris purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuț Stroe a precizat că scandalul din jurul Canalului Bâstroe vine într-un context în care toate statele democratice, inclusiv România, au dat un răspuns de unitate și determinare în a ne opune Rusiei invadatoare. Deputatul PNL a mai spus că interesul României este „călcat în picioare azi de un parlamentar român etalon al extremismului autohton”, cu referire la acțiunile liderului AUR, George Simion.

„Acesta și colegii săi de război hibrid, unii chiar din alte partide, încearcă, cu manipulări extrase din propaganda rusă, să paraziteze o temă referitor la care Ministerul de Externe Român și Comisia Europeană s-au pronunțat, cu calm și cu fermitate. Tema este deja în grija experților și va fi lămurită cu date și cifre”, a punctat purtătorul de cuvânt al PNL.

George Simion a mers la Chilia. Lucrările de adâncire ale canalului Bâstroe, efect dezastruos

George Simion a mers, miercuri, la Chilia, ca să vadă ce fac ucrainenii la Canalul Bâstroe. Liderul AUR a confirmat lucrările de adâncire, spunând că au provocat un efect dezastruos pentru Dunăre.

„Am venit în Delta Dunării pentru că premierul Ciucă spunea că nu are informații despre ce se întâmplă aici. O să i le transmitem noi. Ce mi se pare de-a dreptul strigător la cer este că ucrainenii au folosit la operațiunea de adâncire a Canalului Bâstroe probabil motorină donată de România.

Localnicii din Chilia se plâng că apa a scăzut cu 60 de centimetri. Uneori mai scădea cu 5-10-20 de centimetri. Dar nivelul apei a scăzut dramatic în ultimele zile, nu se mai găsește pește în Deltă”, a declarat George Simion.