Ionel Arsene: 24 Ianuarie 1859, o pagină importantă din istoria poporului nostru

Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Neamț, spune că 24 Ianuarie 1859 a reprezentat o pagină importantă din istoria poporului nostru, unde cea mai arzătoare dorință s-a înfăptuit, căci s-a realizat Mica Unire.

“Făptuitori ai unui act istoric pe care și l-au dorit din toată inima, străbunicii noștri, acum 163 de ani, au „secat Milcovul dintr-o sorbire“ și cea mai arzătoare dorință a lor s-a înfăptuit, căci s-a realizat Mica Unire.

De pe 24 ianuarie 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, moldovenii și muntenii au trăit fără a mai fi despărțiți de hotar. Printr-un singur grai și-au exprimat dragostea de țară, iubirea față de semeni, și-au crescut pruncii cu aceleași cântece de leagăn. Așa s-a scris o pagină importantă din istoria poporului nostru.

Astăzi, cu mic, cu mare, trebuie să recapitulăm această lecție și să o cunoaștem precum pe sfintele rugăciuni, cu care începem și încheiem ziua.

Hai să dăm mână cu mână

Cei cu inima română,

Să-nvârtim hora frăției

Pe pământul României!

Așa să ne ajute Dumnezeu! Să trăim uniți în cuget și-n simțiri, pe plaiurile atât de iubite de strămoșii noștri!”, a postat Ionel Arsene pe Facebook.

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

 » Aflați mai multe informații aici.