Ion Cristoiu: Klaus Iohannis l-a desemnat la ordin pe Putin vinovat de dezastrul României

Ion Cristoiu: Klaus Iohannis nu şi-a mişcat fundul (vorba poliţiştilor pitoreşti din filmele americane) pînă la Spitalul Colentina şi nu şi-a consumat ceva din energia sa pîlpîindă într-o conferinţă de presă împins de nevoia de a vorbi Populimii de ceea ce o doare, ci pentru a îndeplini un ordin dat de la Bruxelles.

Ion Cristoiu: În cadrul Războiului mediatic Occident-Rusia, în care nu sînt ocolite mijloacele propagandei şi agitaţiei bolşevice, s-a decis ca cetăţenii europeni să fie înştiinţaţi de către preşedinţi şi premieri că Vladimir Putin e responsabil şi de Criza social- economică pe cale de a deveni dezastru.

Ion Cristoiu: S-a decis asta nu pentru a da popoarelor o explicaţie propagandistică la înrăutăţirea vieţii cotidiane, ci pentru a-i mai administra o lovitură lui Vladimir Putin în cadrul Conflagraţiei mediatice mondiale.

M-am înşelat amarnic în ediţia de joi cînd am pus conferinţa de presă a lui Klaus Iohannis dedicată dezastrului social economic intern alarmei date de Servicii, prin notele lor zilnice, despre creşterea nemulţumirii faţă de inflaţia care roade, ca un acid nevăzut, salariile şi pensiile, pregătind terenul pentru o asemenea scădere a puterii de cumpărare în România încît pentru a cumpăra un kil de roşii va trebui să mergi la piaţă cu o camionetă de bani. Socoteam că îngrijorarea provocată de această realitate îl va fi împins pe Klaus Iohannis să dea o fugă pînă-n Centru şi să ţină o conferinţă de presă în chestiuni interne, la un an de la conferinţa anterioară, dedicată stării pe dinăuntru a naţiunii. N-a putut scăpa decît celor beţi de zefirul de seară faptul că popasul la spitalul Colentina, pentru a le felicita pe moaşe de ziua lor internaţională, n-a fost altceva decît un pretext cusut cu aţă albă de a ţine conferinţa de presă. Convins că l-a trezit din somnul de un mandat şi ceva gîndul că trebuie să vorbească poporului român despre Criză, am pus pe seama a ceea ce francezii numesc C’est la faute à Voltaire cînd vor să desemneze găsirea unei explicaţii aiuritoare proclamarea drept principal vinovat a lui Vladimir Putin pentru dezastrul moldo- valah.

M-am înşelat însă.

Klaus Iohannis nu şi-a mişcat fundul (vorba poliţiştilor pitoreşti din filmele americane) pînă la Spitalul Colentina şi nu şi-a consumat ceva din energia sa pîlpîindă într-o conferinţă de presă împins de nevoia de a vorbi Populimii de ceea ce o doare, ci pentru a îndeplini un ordin dat de la Bruxelles. În cadrul Războiului mediatic Occident-Rusia, în care nu sînt ocolite mijloacele propagandei şi agitaţiei bolşevice, s-a decis ca cetăţenii europeni să fie înştiinţaţi de către preşedinţi şi premieri că Vladimir Putin e responsabil şi de Criza social- economică pe cale de a deveni dezastru. S-a decis asta nu pentru a da popoarelor o explicaţie propagandistică la înrăutăţirea vieţii cotidiane, ci pentru a-i mai administra o lovitură lui Vladimir Putin în cadrul Conflagraţiei mediatice mondiale.