Ion Cristoiu, după ce Iohannis a dat vina pe Putin pentru explozia inflației: „Dacă tăceai, președinte rămâneai”

Nu încercați să căutați vinovații în Guvern sau în Parlament, unicul vinovat pentru criza cu care ne confruntăm e Vladimir Putin. Cam așa a sunat ieri răspunsul lui Klaus Iohannis la întrebarea cine se face vinovat de explozia inflației. Jurnalistul Ion Cristoiu e de părere că președintele s-a făcut de rușine cu acest răspuns.

„Există în Popor expresia, venită de la latini: Dacă tăceai, filosof rămîneai. Asta ar însemna că dacă nu deschideai gura, nu-mi dădeam seama că nu ești un înțelept. Parafrazînd, am putea spune adresîndu-ne lui Klaus Iohannis, după conferința de presă: Dacă tăceai, Președinte rămîneai.

Luat la întrebări, Klaus Iohannis a recunoscut că prețurile au luat-o razna, că ne împrumutăm, evident, tot mai scump, că traversăm o criză pe cale să ia amploare. După o asemenea recunoaștere, românii s-au așteptat să audă de la președinte și cauzele problemelor. Evident, însoțite de soluțiile adecvate. Ei bine, Klaus Iohannis a respins categoric dintre cauze proasta administrare a țării de către Guvernul Ciucă, preocuparea Coaliției de a-și rostui clientela politică și clientela rubedeniilor, absența reformelor, umflarea zilnică a aparatului bugetar, cheltuielile nesăbuite ale statului. După Klaus Iohannis Guvernul Ciucă e cel mai bun din lume. Coaliția PSD-PNL e cea mai eficientă din postdecembrism. Guvernul, Coaliția, el, președintele n-au nici o vină pentru dezastruoasa înrăutățire a nivelului de trai: „Vinovat este Putin”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.