Ion Cristoiu, despre incendiul de la Balş: „Iohannis uzurpă funcţia de premier. El nu are competenţe constituţionale să-i ceară ministrului Sănătăţii o reformă”

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că autorităţile abat atenţia de la incendiul de la Institutul Matei Balş prin conferinţe de presă inutile, solicitări de reforme şi laude neavenite la adresa forţelor de intervenţie pentru ca nimeni să nu plătească politic pentru această tragedie şi atrage atenţia că, prin comportamentul său, preşedintele Iohannis uzurpă funcţia de premier.

„Conferinţa de presă din seara aceasta (n.r. ieri, a anchetatorilor), începută târziu, a fost să ne facem că lucrăm. Era limpede că nu aveau ce să spună. Mai ales un lucru care ne-a atras atenţia a fost faptul că aeroterma o caută mâine şi poimâine o să caute scurtcircuitul. Imaginea pe care o dă toată lumea, cu fumul acela gros, care iese pe fereastră, este un simbol a ceea ce se întâmplă. Adică, a avut loc o tragedie şi acum urmează un fum uriaş pentru a o acoperi. Deci conferinţa de presă din seara aceasta, care a fost o comedie, a făcut parte din acoperire. Începe fumul pe care îl acoperă cei de la putere ca să nu răspundă. În cazul unor asemenea tragedii, trebuie să stabilim cauzele. A vorbi la ora actuală de reformă în sănătate, de noi spitale este o prostie pentru că nu ştim cauza. După ce stabilim cu precizie cauzele, stabilim şi ce să facem. (…) Normal era ca procurorii atât să spună: era frig sau nu era frig. Tot i-a anchetat, da? Şi zece surori ziceau că era frig”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu susţine că în astfel de situaţii cineva trebuie să plătească politic, indiferent de cauze, iar în acest caz, ori secretarul de stat Raed Arafat, ori ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Acesta îl acuză pe preşedintele Iohannis că nu a propus nicio reformă după incendiul de la Colectiv, din 2015, deşi, după protestele de stradă, a promis acest lucru.

De asemenea, Ion Cristoiu consideră că prin pasivitatea sa, premierul Cîţu comite o crimă împotriva PNL deoarece liberalii ar putea deconta electoral ce s-a întâmplat la Balş.

Sursă text: stiripesurse.ro

Sursă foto: stiripesurse.ro/