Magazin

Întreaga lume, victima unui atac cibernetic generalizat. Semnalul de alarmă tras de președintele Microsoft 

Întreaga lume, victima unui atac cibernetic generalizat. Semnalul de alarmă tras de președintele Microsoft 
Distribuiți acest articol!

Lumea se confruntă cu un atac cibernetic generalizat, „remarcabil în materie de impact și gradul de rafinare al metodelor”, avertizează președintele Microsoft, Brad Smith.

Acțiunea care a devenit cunoscută recent sub numele de SolarWinds este încă în desfășurare și pare să fie condusă de o națiune cu mijloace ofensive de top, a mai spus Smith, într-o postare pe blogul său.

Acesta arată că atacul face parte dintr-o tendință generalizată care presupune punerea Statelor Unite și a restului lumii sub amenințare, în așa fel încât celelalte țări să „ia aminte” și să se poziționeze mai precaut în strategia globală.

Oficialii din întreaga lume s-au străduit să răspundă la atacul SolarWinds care se pare că ar fi afectat agențiile americane ce utilizează o mare putere de alimentare, dar și unele dintre cele mai mari companii de pe glob.

Dimensiunea reală a atacului este încă investigată, inclusiv de Microsoft. Totuși, este probabil ca atacatorii să fi furat date de la mai multe organizații ce au fost vizate de atac.

„Metoda nu este cea `obișnuită’ a spionajului, chiar și în era digitală”, a scris Smith. „În schimb reprezintă un act necugetat care a creat o vulnerabilitate tehnologică serioasă Statelor Unite și întregii lumi. Până la urmă, nu este un atac ce vizează ținte specifice, ci încrederea și buna funcționare a infrastructurii critice a omenirii”.

„Deși cel mai recent atac pare să vizeze Statele Unite și alte democrații în mod particular, acesta trage și semnalul de alarmă pentru orice țară din lume, unde este necesară și protecția autorităților”, a mai scris președintele Microsoft.

__________________________________________________________________________________________________

Urmărește emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...